Αίτημα της ΠΟΞ για παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση του άρθρου 52 του Ν.4483/2017 (Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α΄βαθμού)

logo12

Προς:

κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Υπουργό Εσωτερικών

 

Κοινοποίηση 

κα. Έλενα Κουντουρά 

Υπουργό Τουρισμού

 

κ. Γιώργο Πατούλη

Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε.

 

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2017

Αρ.Πρωτ: 100…..

 

Θέμα: Παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση του άρθρου 52 του Ν.4483/2017 (Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού)

 

Κύριε Υπουργέ,

Με το άρθρο 52 του νόμου 4483/2017 προβλέφθηκε η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τους Δήμους. Η προθεσμία υπαγωγής στην ανωτέρω ρύθμιση λήγει εντός των επόμενων ημερών.

Η ανωτέρω ρύθμιση συνδέεται στενά, λόγω της φύσεως- του τρόπου υπολογισμού ορισμένων τελών, με την αντίστοιχη διάταξη για την τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών.

Εν προκειμένω με τον νόμο 4495/2017 προβλέφθηκαν οι νέες προϋποθέσεις και διαδικασία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Ενώ όμως ο ανωτέρω νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 3 Νοεμβρίου 2017 το ηλεκτρονικό σύστημα  υποβολής των σχετικών αιτήσεων ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί και δεν αναμένεται, εξ όσων πληροφορούμαστε, να τεθεί σε λειτουργία πριν τα μέσα-τέλη  Δεκεμβρίου.

Για το λόγο αυτό υποβάλλουμε το αίτημα  να παραταθεί αφενός  η προθεσμία ένταξης στην ρύθμιση του άρθρου 52 του νόμου 4483/2017 και αφετέρου το χρονικό σημείο μέχρι το οποίο θα πρέπει να  έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές που μπορούν να υπαχθούν σε αυτή, ώστε να μπορέσουν να κάνουν χρήση της και οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στις διατάξεις του Ν.4495/2017.

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

Γρηγόρης Τάσιος                                                Κώστας Χατζηκωνσταντίνου

Πρόεδρος Δ.Σ.                                                           Γενικός Γραμματέας

ΠΟΞ υπογραφή

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων