17/11/2006 EXPEDIA

εσσαλονίκη, 17-11-2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για την προαγωγή του ελληνικού τουρισμού και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ανακοινώνει την σύναψη συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, με την EXPEDIA, τον μεγαλύτερο όμιλο ηλεκτρονικών πωλήσεων ταξιδιών και τουρισμού στον κόσμο.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής θα πραγματοποιηθούν 10 ημερίδες ενημέρωσης σε κεντρικές περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια των οποίων ειδικευμένα στελέχη του ομίλου Expedia θα κατατοπίσουν τους συμμετέχοντες ξενοδόχους, μεταξύ άλλων, για την ανερχόμενη μορφή ηλεκτρονικής προώθησης του προϊόντος τους, τη δυναμική της και την ευελιξία που τους προσφέρει το συγκεκριμένο δίκτυο διανομής, πέραν των παραδοσιακών μεθόδων προσέλκυσης πελατείας.
Παράλληλα θα διερευνηθεί η δυνατότητα διαμόρφωσης κατάλληλων συνθηκών προκειμένου να επιτευχθούν πιθανές συνεργασίες μεταξύ της Expedia και ξενοδοχειακών μονάδων με γνώμονα την ανάπτυξη και συνεχή προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Η Expedia εξυπηρετεί ετησίως εκατομμύρια ταξιδιωτών και προσφέρει, μεταξύ άλλων, εισιτήρια και ναύλα για 450 αεροπορικές εταιρίες (τα περισσότερα με προνομιακές τιμές), λίστα περισσότερων από 80.000 καταλυμάτων συνολικής δυναμικότητας 4 εκατ. δωματίων σε όλο τον κόσμο, δυνατότητα διαμόρφωσης προσωπικών πακέτων, επιλογές οργανωμένων πακέτων, δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτων από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, λεπτομερείς οδηγούς και χάρτες κ.α..
Η Expedia, που είναι εισηγμένη στον Nasdaq, είχε το 2005 κύκλο εργασιών (όγκος κρατήσεων/ πωλήσεων) περίπου 15,5 δις δολαρίων ΗΠΑ και έσοδα της τάξης των 2,1 δις δολαρίων. Πωλεί περίπου 40 εκατ. διανυκτερεύσεις και περίπου 28 εκατ. αεροπορικά εισιτήρια ετησίως ενώ έχει συνάψει συνεργασίες με κορυφαίους ομίλους από όλους τους κλάδους του τομέα τουρισμού και ταξιδιών. Ελέγχει μεγάλο αριθμό εμπορικών επωνυμιών και εταιριών ηλεκτρονικών πωλήσεων, μεταξύ των οποίων και οι ιδιαίτερα δημοφιλείς “hotels.com” και “TripAdvisor”. Τέλος, διατηρεί ισχυρή παρουσία με sites στον Καναδά, στη Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστραλία και στην Κίνα (μέσω του eLong).

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων