Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Ξ. κ. Σπύρου Γαλιατσάτου για καταχώρηση στον κατάλογο εκθετών της 14ης Διεθνούς έκθεσης EXPRO 2007

19/12/2006
Με αυξημένες προσδοκίες και μεγαλύτερη αισιοδοξία εισέρχεται ο Ελληνικός Τουρισμός στη νέα χρονιά, καθώς τα μηνύματα που εισπράττει είναι τα θετικότερα των τελευταίων ετών. Αυτή η ευοίωνη διάσταση, όμως, δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή εφησυχασμού αλλά αντιθέτως σύνθημα εγρήγορσης και εντονότερης κινητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό πλευρών.
Αναμφίβολα ο τουρισμός βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη τροχιά και σε βελτιωμένη θέση. Υπάρχουν όμως ακόμα προβλήματα και αγκυλώσεις, διαρθρωτικού κυρίως χαρακτήρα, τα οποία εξακολουθούν να ταλανίζουν τον τουριστικό κόσμο και να παρεμποδίζουν την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της αγοράς και κατά προέκταση την αναπτυξιακή της λειτουργία.
Εντός του περιβάλλοντος οξύτατου ανταγωνισμού και έντονων ζυμώσεων που χαρακτηρίζει πλέον το διεθνές τουριστικό προσκήνιο, ο Έλληνας ξενοδόχος δίνει τη δική του «μάχη» προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του και να αξιοποιήσει νέα εφόδια και μέσα για να καλυτερεύσει τη θέση του στην αγορά. Αυτήν την αγωνία έχουμε και συμμεριζόμαστε όλοι και αυτή αποτελεί τη βασική κινητήριο δύναμη των προσπαθειών που καταβάλλουμε μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και του κλάδου που αποτελεί τον στυλοβάτη του Ελληνικού Τουρισμού.
Η συνδρομή διοργανώσεων όπως αυτή της EXPRO, σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύτιμη, καθώς προσφέρουν χρήσιμες λύσεις και επιλογές και δίνουν βήμα σε πρωτοβουλίες που χρειάζεται ο τουρισμός μας.

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων