ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΞ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙ 01-08-11

Αθήνα, 1-08-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εδώ και 15 ημέρες, η Ελληνική κοινωνία και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας, είναι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και τα «θύματα», ενός “κλεφτοπόλεμου” μεταξύ της κυβέρνησης και των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί, ο οποίος έχει οδηγήσει σε ανυπολόγιστες παράπλευρες απώλειες και έχει αμαυρώσει την εικόνα και την αξιοπρέπεια της χώρας μας διεθνώς.

Η ΠΟΞ, από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων, τηρώντας υπεύθυνη και αντικειμενική στάση, έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές, τονίζοντας πως το διακύβευμα, δηλαδή η ομαλή και αξιοπρεπής λειτουργία του τουρισμού μας, είναι ζήτημα υψίστης σημασίας και θα πρέπει να προστατευθεί, πάση θυσία.

Αντί αυτού, η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική της ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, ενώ την ίδια στιγμή, κάποιοι επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί, προβαίνουν σε μια σειρά παράνομων ενεργειών ανά την Ελλάδα, με αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και δρόμων και θύματα, ως συνήθως, τους τουρίστες και τους πολίτες αυτής της χώρας. Οι καταστάσεις που βιώνουν οι ξένοι και οι Έλληνες επισκέπτες και ταξιδιώτες σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς, είναι εικόνες ντροπής και εξευτελισμού, απαράδεκτες για μια χώρα που θέλει να στηρίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της στον τουρισμό, να δημιουργεί και να συντηρεί χιλιάδες θέσεις εργασίας (του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβανομένου) και να προβάλλει τις καλές της υπηρεσίες και υποδομές.

Η ΠΟΞ αδυνατεί να παρακολουθεί πλέον αμέτοχη αυτή τη συστηματική «κατεδάφιση» της φήμης και εικόνας του ελληνικού τουρισμού! Σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους, έχει συνταχθεί κείμενο μηνυτήριας αναφοράς, το οποίο απεστάλη σε όλες τις ενώσεις-μέλη της ανά την Ελλάδα, προκειμένου να κατατίθεται στους κατά τόπους εισαγγελείς, εφόσον διαπιστώνονται έκνομες ενέργειες.

Ας αναλογιστούμε όλοι έστω και την ύστατη ώρα, ότι “πυροβολώντας τα πόδια μας μπορεί τελικά και να καταφέρουμε να αυτοκτονήσουμε από ακατάσχετη αιμορραγία”!

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων