10/3/2004 Συγχαρητήριο για Υπουργείο Τουρισμού

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπουργό Τουρισμού 
Κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας της Νέας Κυβέρνησης, εκφράζουμε σε όλα τα μέλη της Κυβέρνησης τις θερμότερες ευχές μας για επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν. 
Σε μια ιστορική καμπή για τον Ελληνικό Τουρισμό, την παραμονή της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ο σχηματισμός μιας ισχυρής Κυβέρνησης με ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες στους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού . 
Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Κυβέρνησης, είναι ομολογουμένως πολύ ενθαρρυντικά. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε δημόσια τον Πρωθυπουργό για την ιδιαίτερη μεταχείριση που επεφύλαξε στους τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού. 
Η δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε μια πολιτική προσωπικότητα του διαμετρήματος του κ. Αβραμόπουλου, και ένας Υφυπουργός που διαθέτει βαθιά γνώση των ιδιαιτεροτήτων του χώρου, εγγυάται ένα πλαίσιο συνεργασίας που ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσει σύντομα σε ριζικές λύσεις των προβλημάτων που χρονίζουν ανεπίτρεπτα και έχουν λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού κατά την τελευταία τριετία. 
Ευελπιστούμε ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη και με συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα αναδειχθεί ο τουρισμός σε κινητήριο μοχλό της Εθνικής Οικονομίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία μεγάλου αριθμού νέων θέσεων εργασίας και ικανοποιητικού εισοδήματος για την Ελληνική Περιφέρεια. 
Η νέα Κυβέρνηση ξεκινά τη θητεία της με τους καλύτερους οιωνούς και τις ευχές όλων μας για καλή επιτυχία. Οφείλει όμως να γνωρίζει ότι θα πρέπει να ενεργήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, γιατί τα προβλήματα του κλάδου είναι τόσο πιεστικά που δεν επιτρέπουν καμία ολιγωρία ή περίοδο χάριτος 

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων