28/8/2006 Σχετικά με πυρκαγιές και Υπόμνημα προς Πετραλιά

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Τη σύσταση επιτροπής με αντικείμενο την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και Μάνης Λακωνίας από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές καθώς και την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης των επιπτώσεων που προκαλούνται γενικότερα επί της τουριστικής εικόνας και δραστηριότητας των εν λόγω περιοχών, εισηγείται μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με επιστολή της προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.
Πέραν αυτών, η επιτροπή που προτείνεται να συσταθεί μεταξύ του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων Χαλκιδικής και Λακωνίας, θα μπορούσε να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη υλοποίηση των εξαγγελθέντων από την κυβέρνηση μέτρων καθώς και στη διαμόρφωση νέων συμπληρωματικών παρεμβάσεων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την κ. Πετραλιά και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και την παρουσία τους στις πληγείσες περιοχές και για την προσπάθεια διευθέτησης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.
Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων δηλώνει ότι στηρίζει τη σειρά κυβερνητικών δεσμεύσεων για σειρά μέτρων τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις, για την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την εύρυθμη λειτουργία των υποδομών, την εντονότερη και εντατικότερη διαφήμιση και προβολή των συγκεκριμένων περιοχών, την παροχή έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων προς τις δύο Νομαρχίες και τις τοπικές Ξενοδοχειακές Ενώσεις καθώς και την εκστρατεία ενημέρωσης πρεσβειών και μεγάλων τουριστικών οργανισμών για την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων