5/8/2006 Υπουργείο Εξωτερικών


Αθήνα, 8 Μαϊου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη είχαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών για ζητήματα αρμοδιότητάς του, που απασχολούν τους Ξενοδόχους και η υποβολή σχετικού υπομνήματος.
Η αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, αποτελούμενη από τους κ.κ. Ανδρέα Ανδρεάδη Πρόεδρο, Αριστοτέλη Θωμόπουλο Α’ Αντιπρόεδρο, Σπύρο Γαλιατσάτο Γενικό Γραμματέα και την κα Μαριλένα Μαμιδάκη Έφορο Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, ανέλυσαν τις θέσεις της Ομοσπονδίας δίδοντας μεγαλύτερη έμφαση στις διαδικασίες απρόσκοπτης και εντός 72 ωρών χορήγησης Visa Schengen από τα Ελληνικά Προξενεία, ιδιαίτερα από τις χώρες οι οποίες χαρακτηρίζονται στρατηγικής σημασίας για τον Ελληνικό Τουρισμό και εισηγήθηκαν τρόπους βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης. Πρότειναν επίσης τη δημιουργία διαύλου άμεσης επικοινωνίας με το Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους, τυχόν προβλήματα.
Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή τις προτάσεις και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση τρόπων περαιτέρω βελτίωσης της λειτουργίας των Προξενικών Αρχών και αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των ξένων πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Είχαμε μία πρώτη, ιδιαίτερα εποικοδομητική, συνάντηση με την κυρία Υπουργό Εξωτερικών, η οποία δείχνει αυξημένη ευαισθησία και έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα του Ελληνικού Τουρισμού. Την ενημερώσαμε για τις συνθήκες
οι οποίες επικρατούν στις διαδικασίες χορήγησης Visa Schengen σε επισκέπτες από χώρες στρατηγικής σημασίας για τον Τουρισμό μας, όπως π.χ. τη Ρωσία, όπου από την σχετική απασχόληση 5-6 προξενικών υπαλλήλων εισπράττονται μόνο από τη χορήγηση visa άμεσα έσοδα περίπου 6.000.000 Ευρώ κατ’ έτος. Σήμερα με την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα Υπουργό Εξωτερικών και τους αρμόδιους Υφυπουργούς είναι χρυσή ευκαιρία να λυθεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα και τον τουρισμό της».

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων