Επιστολή ΠΟΞ χρεώσεις για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος

Προς:

κ. Γεώργιο Σταθάκη

Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Φαξ: 210-6969701

 

Κοινοποίηση :

κ. Μιχαήλ Βερροιόπουλο

ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

Φαξ :210-6969608

 

Κύριε Υπουργέ,

Το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί σημαντικό μέρος-επιβάρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού των ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Θεωρούμε πως, εν μέσω του κλίματος υπερφορολόγησης που επικρατεί, η μείωση των αδικαιολόγητα υψηλών χρεώσεων που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν στη ΔΕΗ θα αποτελούσε ένα βήμα προς τη κατεύθυνση της ελάφρυνσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και της μείωσης του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζουν.

Ενόψει των ανωτέρω επανερχόμαστε σε δύο (2) διαχρονικά αιτήματά μας που είναι:

  • Η πρόβλεψη ειδικού τιμολογίου αποκλειστικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους και το ύψος των καταναλώσεών τους και
  • Ο περιορισμός των «ρυθμιζόμενων χρεώσεων» που συνεισπράττονται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Είναι απόλυτα σεβαστή από την πλευρά μας η ανάγκη βοήθειας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ωστόσο στις ανωτέρω χρεώσεις περιλαμβάνονται και επιβαρύνσεις οι οποίες δεν συνάδουν με την ιδιότητα των μελών μας ως καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 Με εκτίμηση,

           Γιάννης Α. Ρέτσος                                             Γρηγόρης Τάσιος

 

 

                  Πρόεδρος Δ.Σ.                                             Γενικός Γραμματέας

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων