Συνέντευξη Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου στο Ρ/Σ ΘΕΜΑ FM 104,6 και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Νεφέλη Λυγερού (Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018)

Γρ.Τάσιος: "Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια κατά τους μήνες υψηλής ζήτησης - Η πρόταση της ΠΟΞ για την ελληνική αγορά και τις καλοκαιρινές άδειες"

Για τις καλοκαιρινές πληρότητες στα ξενοδοχεία μίλησε στο ΘΕΜΑ FM 104,6 και στην εκπομπή του Βασίλη Αδαμόπουλου και της Νεφέλης Λυγερού, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος. Μπορεί η ζήτηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ ωστόσο, είπε πως υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια και σε προσιτές τιμές, ειδικά στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Όπως σημείωσε πάντως, η οικονομική κρίση με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, η υπερφορολόγηση του τουριστικού πακέτου αλλά και το επιπλέον κόστος για τις μετακινήσεις, τα ακριβά διόδια και η υψηλή τιμή της βενζίνης απομακρύνουν πολλές ελληνικές οικογένειες από το «όνειρο» των θερινών διακοπών.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έχει ξεκινήσει η Διοίκηση της ΠΟΞ με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τον επανασχεδιασμό χορήγησης ετήσιων αδειών εργαζομένων, με στρατηγική κατεύθυνση και λαμβάνοντας υπόψιν συγκεκριμένα κριτήρια – όπως για παράδειγμα ηλικιακά, οικογενειακής κατάστασης κ.α. – ώστε οι καλοκαιρινές άδειες να χορηγούνται όχι μόνο κατά τους μήνες υψηλής ζήτησης, αλλά να επεκτείνονται εντός τετραμήνου, για να μπορεί να απολαμβάνει το ελληνικό κοινό καλύτερες τιμές και ελκυστικότερα πακέτα.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν οικονομικά πακέτα διακοπών αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, με έμφαση στις μικρότερες κατηγορίες καταλυμάτων και στη “λιγότερο γνωστή” Ελλάδα.

 

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων