Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στον Realfm 97.8 (18.06.2020)

Γρ. Τάσιος: "Είναι μια δύσκολη σεζόν, αλλά όπου μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις, να τις κάνουμε άμεσα γιατί δεν έχουμε περιθώριο. Στόχος μας να μη χάσουμε κανένα τουρίστα, αλλά να μας ακούνε..."

Στην εκπομπή των Γ. Χουδαλάκη – Ιωσ. Καλαμαράκη – Στ. Κασίμη στο ρ/σ Realfm 97.8 μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος. Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τον οδικό τουρισμό και το πρόβλημα που προέκυψε την περασμένη Κυριακή με τους Σέρβους τουρίστες στα σύνορα, ο επικεφαλής της ΠΟΞ δήλωσε: “Το πρόβλημα λύθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες από την κυβέρνηση και αυτό είναι το ευχάριστο. Όμως, όπως είχε επισημάνει εγκαίρως η ΠΟΞ προτού 1,5 μήνα, οι συνοριακές υποδομές μας είναι μικρές για να υποδεχθούν μεγαλύτερο όγκο αυτοκινήτων και σε συνθήκες κορωνοϊού, και εδώ οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Καθυστερήσεις θα έχουμε διότι υποδεχόμαστε από τα χερσαία σύνορα επισκέπτες από 10 διαφορετικές χώρες, αν όμως ενισχύσουμε τα τελωνεία μας με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και παράλληλα διευκολύνουμε τη διέλευση των οχημάτων με περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, θα μειώσουμε σημαντικά την ταλαιπωρία όσων θέλουν να μας επισκεφθούν. Δεν θα αποφύγουμε τις ουρές, αλλά δεν μπορεί αυτές να φτάνουν μέχρι και τα 15 χιλιόμετρα. Όπου μπορούμε πρέπει άμεσα να κάνουμε παρεμβάσεις και βελτιωτικές κινήσεις. Δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια, στόχος μας πρέπει να είναι το να μη χάσουμε κανένα τουρίστα, αλλά να μας ακούνε…”
Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, η Ομοσπονδία επανήλθε στο θέμα εκ νέου με νέα επιστολή της προς το αρμόδιο Υπουργείο, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για τη βελτίωση της εικόνας που επικρατεί στους συνοριακούς σταθμούς, την ώρα που “όπως φαίνεται οι επισκέπτες μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας”.

Η συνέντευξη του κ. Τάσιου εδώ 

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων