Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στον Real Fm 107,1 (18.12.2020)

Γρ.Τάσιος: «Παγωνιά» και χωρίς… φως στην αρχή της σεζόν

Παγωνιά. Με αυτή τη λέξη περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα ξενοδοχεία της χώρας ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.
«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος και στα λεγόμενα ορεινού όγκου ξενοδοχεία που βρίσκονται σε 18 διαφορετικούς προορισμούς ανά τη χώρα, ενώ δεν βλέπει βελτίωση της κατάστασης καθώς εκτιμά πως το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα συνεχιστεί και πέραν της 7ης Ιανουαρίου 2021.

Επίσης, ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που ήδη εφαρμόζονται τονίζοντας την ανάγκη να μην είναι επιστρεπτέο ένα ποσοστό της τάξης του 50% από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1,2 και 3. Επίσης υπογράμμισε πως οι ελπίδες στρέφονται πλέον στο μέτρο της επιδότησης των ζημιών που έχει προκαλέσει η πανδημία έως του ποσού των 3 εκατ. ευρώ προβλέποντας πάντως πως “χρειαζόμαστε μια 5ετία για να ανακάμψουμε”.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες του κλάδου για τη νέα τουριστική χρονιά ήταν κατηγορηματικός: «Δεν βλέπω φως για την αρχή της σεζόν. Πάμε για μια πολύ δύσκολο χρονιά», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας παράλληλα πως το εμβόλιο είναι αυτό που θα καθορίσει τις συνθήκες με τις οποίες θα κινηθεί ο τουρισμός κατά το 2021.

Τέλος, ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης που «τρέχει» η ΠΟΞ εν μέσω πανδημίας τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και στην πρόσφατη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή για μη λειτουργία των εστιατορίων των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς θα επιτρέπεται μόνον η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος στη Μαρία Σαμολαδά εδώ

 

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων