Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στο Ράδιο – Ένα 102,5 (15.01.2021)

Γρ. Τάσιος: "H Ελλάδα περιμένει το 2021 τον τουρισμό για να ξεκινήσει την ανάκαμψη σταδιακά από το 2022. Η φετινή είναι για εμάς, χρονιά επιβίωσης"

Σε αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης προχώρησε σε συνέντευξή του στο Ράδιο – Ένα 102,5 της Μαγνησίας ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή είναι θεωρητικά ανοιχτά – αλλά στην ουσία κλειστά χωρίς πελάτες – περίπου 1500 ξενοδοχεία (από το σύνολο των 10.000) στην επικράτεια. “Αν δεν τζιράρουμε, πως θα πληρώσουμε;” αναρωτήθηκε, μεταφέροντας την αγωνία των συναδέλφων του για οφειλές που τρέχουν προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες. Αναφέρθηκε στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής χαρακτηρίζοντάς το ως “μια πάρα πολύ καλή κίνηση”, ενώ εκτίμησε πως ο τουρισμός θα παραμείνει σε ακινησία μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι “εκτός και εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς ο εμβολιασμός στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, με ικανοποιητικά ποσοστά εμβολιασμένων”.
“Η χώρα μας περιμένει το 2021 τον τουρισμό για να ξεκινήσει την ανάκαμψη σταδιακά από το 2022, αλλά για τα ξενοδοχεία η φετινή είναι χρονιά επιβίωσης και θα πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους”, πρόσθεσε και, μιλώντας για τον εσωτερικό τουρισμό, είπε πως γίνεται προσπάθεια σε συνεννόηση με τον υπουργείο Τουρισμού, ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Τάσιου εδώ:

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων