Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στην TV Creta (21.01.2021)

Γρ. Τάσιος: "Μακριά ακόμη το καλοκαίρι για να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις - Πάρα πολύ σημαντικό να θέλουν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι"

“Σε τρεις μήνες θεωρητικά αρχίζει η σεζόν, όμως εμείς νομίζουμε ότι απέχουμε ένα ολόκληρο έτος από τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σήμερα δεν υπάρχουν κρατήσεις για το Πάσχα και δεν γνωρίζουμε πως θα διαμορφωθεί τελικά η κατάσταση. Τέλη Μαρτίου θα έχουμε καλύτερη εικόνα”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος στην TV Creta, και πρόσθεσε: “Οι μόνες κρατήσεις που έχουμε για το 2021 είναι αυτές που δεν πραγματοποιήθηκαν το 2020 και θα μετατεθούν”.
Σημείωσε μάλιστα ότι επικρατεί μεγάλη αγωνία για το πως θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. “Το πράσινο χρώμα” της χώρας μας στον υγειονομικό χάρτη με το χαμηλό ιικό φορτίο, εάν διαφυλαχθεί, θα μας δώσει καλύτερες πληρότητες”, τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, ο εμβολιασμός μπορεί να μην είναι υποχρεωτικός, υπογράμμισε όμως ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό να θέλουν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι, θα είναι ένα πολύ καλό αποτύπωμα στις επιχειρήσεις και θα έχουν ακόμα καλύτερη εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα”. Για το χειμερινό τουρισμό που είναι “στον πάγο”, ο κ. Τάσιος εκτίμησε ότι” το 50 με 60% του τζίρου των ορεινού όγκου ξενοδοχείων έχει χαθεί αφού δεν δούλεψαν μέσα στις γιορτές” και σημείωσε ότι εφόσον επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, θα είναι πολύ απλό για τους ξενοδόχους να διευκολύνουν τους επισκέπτες μέσω voucher.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Τάσιου εδώ

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων