Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στον RealFm Θεσσαλονίκης (03.03.2021)

Γρ.Τάσιος: "Όσο φαίνεται κοντά η σεζόν τόσο είμαστε μακριά"

Τον προβληματισμό του για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.
«Όσο φαίνεται κοντά η σεζόν τόσο είμαστε μακριά», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε τη σημασία που θα έχουν για το άνοιγμα τουρισμού στη χώρα μας η επιδημιολογική της εικόνα, αλλά και τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που θα πρέπει να προβλέπουν τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως η δυνατότητα διενέργειας rapid test σε προσωπικό και πελάτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε o Πρόεδρος της ΠΟΞ στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμό, προσθέτοντας πως ο κλάδος περιμένει με αγωνία τη 17η Μαρτίου οπότε θα ανακοινωθεί από την Κομισιόν ο «οδικός χάρτης» για το άνοιγμα της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κατάρτισης που «τρέχει» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για την «Αναβάθμιση προσόντων για μακροχρόνια ανέργους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε ειδικότητες του ξενοδοχειακού κλάδου». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και απευθύνεται σε 360 μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι είναι κάτω των 25 ετών και άνω των 50, ενώ το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 1.850 ευρώ μικτά. Η υποβολή των αιτήσεων είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου 2021.

Το πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση προσόντων για οροφοκόμους και υπαλλήλους επισιτισμού και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΞ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και στις νέες τεχνολογίες θα συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

Τέλος ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στις πρόσφατες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στη Νικήτη για την αφαίρεση των αμμοκρατών από το παραλιακό μέτωπο, τονίζοντας πως το πρόβλημα θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Τάσιου εδώ 

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων