Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 (04.03.2021)

Γρ. Τάσιος: "Ζούμε μια "πολεμική" κατάσταση και δεν υπάρχει περιθώριο να χάσουμε τη φετινή χρονιά - Θέλουμε νέα μέτρα στήριξης"

Τον ερχόμενο Ιούνιο “βλέπει” την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν για τις εποχικές επιχειρήσεις, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, με βάση όπως λέει, τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και τα σκληρά lockdowns που επιβάλλονται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 και στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο επικεφαλής των Ελλήνων ξενοδόχων αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν για τον τουρισμό οι εμβολιασμοί. Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου “να υπάρξει μια καλή εμβολιαστική κάλυψη που θα δώσει ένα καλό ποσοστό ανοσίας στον πληθυσμό”. Αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση για να ανοίξουν όλα τα σύνορά μας και να επιτευχθούν διμερείς συμφωνίες στον τουρισμό, επισήμανε ωστόσο τις δυσκολίες που ανακύπτουν, καθώς όπως είπε, “θα πρέπει οι ομάδες εργασίας δύο χωρών να συμφωνήσουν σε όλα σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή υγειονομικές επιτροπές και υπουργεία Εξωτερικών, Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Τάξης”.
“Το ζήτημα είναι να οργανωθούμε στις υποδομές μας”, επισήμανε ο κ. Τάσιος και ανέδειξε ως σημαντικό θέμα το άνοιγμα περισσότερων χερσαίων συνόρων για να διευκολύνουν τον οδικό τουρισμό. “Δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει να ανοίξουμε. Και πρέπει να έχουμε εμπροσθοβαρή μέτρα για τις οφειλές προς το Δημόσιο, επιμήκυνση δανείων από τις Τράπεζες και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών. Βιώνουμε μια κατάσταση “πολεμική” και δεν υπάρχει περιθώριο να χάσουμε τη φετινή χρονιά”, κατέληξε.

 

 

 

 

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων