Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στο RadioNorth 98.0 (08.12.2021)

Γρ. Τάσιος: «Είναι σαν να καθόμαστε σε «ηλεκτρική καρέκλα» περιμένοντας τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής»

«Δεν θριαμβολογούμε, είμαστε προσγειωμένοι διότι βλέπουμε καταστάσεις και προβλήματα που προκύπτουν στις επιχειρήσεις μας, τώρα που διανύουμε ένα δεύτερο δύσκολο χειμώνα» επανέλαβε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, όταν ρωτήθηκε για την τουριστική κίνηση στους ορεινούς και ημιορεινούς προορισμούς, όπως και στα αστικά κέντρα.

Μιλώντας στο Radio North 98.0, ο επικεφαλής της ΠΟΞ σημείωσε ότι με εξαίρεση τα δύο τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπου η ζήτηση ανεβαίνει κυρίως σε περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς, η μέση πληρότητα πανελλαδικά δεν ξεπερνά το 50% – 60% και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει «φως» για τα Φώτα». Επιπλέον όπως είπε, οι κρατήσεις είναι ευέλικτες που σημαίνει ότι μπορεί να ακυρωθούν, ενώ τις καθημερινές η πληρότητα για τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία, παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

«Είναι σαν να καθόμαστε σε «ηλεκτρική καρέκλα» περιμένοντας τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ένα εορταστικό δεκαπενθήμερο δεν φτάνει για να καλύψει τις 120 μέρες της χειμερινής περιόδου. Τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία προέρχονται από δυο χρονιές (2020 και 2021) με αρνητικό αποτέλεσμα, άρα οι επιχειρήσεις αυτές θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να ανακάμψουν πλήρως. Επιπλέον, επιβαρύνονται από τη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους», τόνισε ο κ. Τάσιος.

Αναφέρθηκε δε, στις θετικές ενδείξεις που υπάρχουν για την καλοκαιρινή σεζόν του 2022: «Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου WTM η χώρα μας «πουλούσε τρελά» και τα σχόλια για τη διαχείριση της πανδημίας που ακούγαμε ήταν εξαιρετικά». Ωστόσο πρόσθεσε πως θα πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί «για να γίνει το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές, ακόμα πιο δυνατό».

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Τάσιου εδώ

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων