Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ στην ΕΡΤ1 για τις εξελίξεις στην Ουκρανία (17.02.2022)

Γρ. Τάσιος: "Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τις εξελίξεις στην Ουκρανία - Ευχόμαστε να ξεπεραστεί γρήγορα η κρίση και να προχωρήσουν οι διακρατικές συμφωνίες με τη Ρωσία για την έλευση πτήσεων, κυρίως τσάρτερ"

“Δεν υπάρχουν προκρατήσεις αυτή τη στιγμή από την Ουκρανία, υπάρχει στασιμότητα. Από τη Ρωσία υπάρχουν, αλλά λίγες. Είναι μια δύσκολη εξίσωση όταν έχουμε πανδημία από τη μια πλευρά και από την άλλη φόβους για ενδεχόμενη σύρραξη και σίγουρα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τη σεζόν, όσο οι εξελίξεις καθυστερούν τη συμφωνία με τη Ρωσία για αεροπορικές συνδέσεις, κυρίως τσάρτερ”, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.
Το 2019 επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική 50.000 Ουκρανοί τουρίστες οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα τόσο με πτήσεις, όσο και οδικώς. Την ίδια χρονιά η Χαλκιδική υποδέχτηκε 75.000 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες από τους 750.000 χιλιάδες πανελλαδικά. Ο κ. Τάσιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι εφόσον ξεπεραστεί γρήγορα η κρίση “αυτός ο αριθμός αφίξεων είναι εφικτός, εάν όμως προχωρήσουν τάχιστα οι απαραίτητες συμφωνίες που θα ξεμπλοκάρουν την προσγείωση πτήσεων τσάρτερ από τη Μόσχα και άλλες πόλεις, στα ελληνικά αεροδρόμια”.
Δείτε το βίντεο εδώ 

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων