Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93.6 (20.05.2022)

Γρ. Τάσιος: "Εάν από Ιούλιο δεν έχουμε ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος, τότε όντως, θα είναι καλύτερα αντιμετωπίσιμο το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Δεν θα συμβεί το ίδιο όμως στα είδη διατροφής, όπου οι τιμές θα είναι στα ύψη"

“Η κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα ότι εμπιστεύεται την ελληνική ξενοδοχία και την επόμενη μέρα, μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή Υπουργών και Διοικητών Οργανισμών στη Γενική μας Συνέλευση την περασμένη Τετάρτη. Η παρουσία ξενοδόχων ήταν μαζική και κατέδειξε την ενότητα του κλάδου, ενώ είχαμε την ευκαιρία για μια εποικοδομητική συζήτηση για σχεδόν δύο ώρες με τους Υπουργούς, για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας αφού η σεζόν έχει ήδη “ανοίξει” και να βγάλουμε ειδήσεις”, σχολίασε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93.6.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση, ο επικεφαλής της ΠΟΞ τόνισε ότι αυτή συνεχίζεται με διαφορετικές ταχύτητες στη Βόρεια και τη Νότια Ελλάδα όπου τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, ενώ ερωτηθείς για το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων επεσήμανε ότι αυτό παραμένει υψηλό: “Εάν από Ιούλιο δεν έχουμε ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος, τότε όντως, θα είναι καλύτερα αντιμετωπίσιμο το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Δεν θα συμβεί το ίδιο όμως στα είδη διατροφής, όπου οι τιμές θα είναι στα ύψη”, πρόσθεσε. Ο κ. Τάσιος χαρακτήρισε “πολύ σημαντική απόφαση” την επέκταση του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” έως το 2025 “διότι απευθύνεται στη μέση ελληνική οικογένεια, στους συνταξιούχους και στηρίζει μικρότερης κατηγορίας επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα”.

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων