Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στον Real Fm 107,1 (06.06.2022)

Γρ. Τάσιος: "Μπαίνουμε σε έναν Ιούνιο με καλές πληρότητες"

Στην επιστροφή του τουρισμού στην κανονικότητα, καθώς σε θέματα που αφορούν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και της ΕΞΧ κ. Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1.
«Μπαίνουμε σε έναν Ιούνιο με καλές πληρότητες», επισήμανε, ο κ. Τάσιος περιγράφοντας τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει ο ξενοδοχειακός κλάδος μετά την επιστροφή και του τουρισμού στην κανονικότητα.

Ο Ιούνιος μπήκε καλά και για τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η χρονιά για το σύνολο της χώρας αναμένεται -σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού- να κλείσει στο 80% των επιδόσεων του 2019 που ήταν χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Προβληματίζουν πόλεμος και ακρίβεια
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής ρωτήθηκε, επίσης, για τον προβληματισμό που υπάρχει τόσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία όσο και για την ακρίβεια η οποία επηρεάζει και τις τιμές δωματίου ανά διανυκτέρευση. Ωστόσο, πρόσθεσε οι αυξήσεις θα είναι συγκρατημένες στο 5-10% για μεμονωμένες κρατήσεις παρότι η αύξηση του κόστους ανά δωματο-διανυκτέρευση είναι της τάξης του 30% και πολύ μεγαλύτερη στα νησιά. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να μην επιβληθεί ρήτρα αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα από τον Ιούλιο «για να μπορέσει κάπως να ισορροπήσει η κατάσταση».

Παραλογισμός…
Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε, επίσης, στην υποχρεωτική συνεργασία με ιατρό covid η οποία παραμένει για τα ξενοδοχεία παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων επιβαρύνοντας περίπου 5.000 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με ποσά πλέον των 800 ευρώ τον μήνα. Έκανε λόγο για παραλογισμό και για συντεχνιακό πρόβλημα που οδηγεί σε μια αντιπαράθεση χωρίς λόγο.

Οι… ύμνοι Τσούνη για τη Χαλκιδική
Ο πρόεδρος της ΠΟΞ και της ΕΞΧ αναφέρθηκε ακόμη εγκώμιο που «έπλεξε» ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης για τη Χαλκιδική δίνοντας «πόντους» στην περιοχή και επιβεβαιώνοντας πως… «σαν την Χαλκιδική δεν έχει».

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο το επόμενο στοίχημα πρέπει να είναι η προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πτήσεων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ελλείψεις προσωπικού
Τέλος, ο κ. Τάσιος ρωτήθηκε για τις πληρότητες που αναμένονται στα ξενοδοχεία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και για τις ελλείψεις προσωπικού στα ξενοδοχεία και γενικότερα στον κλάδο του επισιτισμού.

Οι κενές θέσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 10% για τα ξενοδοχεία που δεν μπορούν να βρουν ναυαγοσώστες, εργαζόμενους στο σέρβις, στην καθαριότητα αλλά και σε θέσεις γενικών καθηκόντων.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος στη Μαρία Σαμολαδά εδώ

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων