Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στο ρ/σ Status 107.7 (03.08.2022)

Πρόεδρος Ξενοδόχων: Εξαιρετική η πορεία του τουρισμού- Σε πολλές περιοχές είναι στα επίπεδα του 2019 (Πηγή: skai.gr)

Πηγή: skai.gr

Την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν στη χώρα μας, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση της τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου, που υποστήριξε ότι ο τουρισμός δεν πάει καλά φέτος και ότι η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει τα πραγματικά στοιχεία, ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι πρόκειται για:

«Μία χρονιά καλύτερη από το 2021, και σε πολλές περιοχές της χώρας, το ίδιο με το 2019. Ίσως Μύκονος, Σαντορίνη, ένα- δυο ακόμη νησιά να περάσαν και το ’19 σε αφίξεις, και πιθανόν σε έσοδα για τη χώρα. Που είναι το σημαντικό. Γιατί η μεγάλη εικόνα είναι το έσοδο της χώρας. Μία χρονιά η οποία θα πάει στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σίγουρα, στα νησιά θα πάει μέχρι τέλος Οκτωβρίου».

Και συμπλήρωσε: «Εξαρτάται τι συγκρίνεις. Εμείς μιλάμε για μία σεζόν με πολύ μαζικό μοντέλο από τον Μάιο και μετά. Προφανώς αν βάλεις το πρώτο τετράμηνο του έτους, που δεν ήμασταν και στα καλύτερα…αλλά το ζητούμενο είναι τι θα γράψει στο τέλος το κοντέρ. Πάμε καλά και είναι δεδομένο, το βλέπουμε μπροστά μας, μιλάμε με όλη τη χώρα».

Ο κ. Τάσιος επισήμανε ότι η καλή φιλοξενία, το καλό σέρβις και οι καλές τιμές είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες που επιλέγουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα.

Διαβάστε και ακούστε εδώ

 

Related Articles

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων