Η φετινή σεζόν συνεχίζεται, εν μέσω καύσωνα, με τα θετικά της αλλά και τα αρνητικά της σημεία. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος ανοίγει τα «χαρτιά» του στο GRTimes.gr σχολιάζοντας την πορεία της τουριστικής σεζόν, το άνοιγμα ανταγωνιστικών μας αγορών, τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην εύρεση προσωπικού αλλά και τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών.
Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου
Διανύοντας την υψηλότερη περίοδο της σεζόν και με το θερμόμετρο να χτυπάει «κόκκινο» σχεδόν σ’ όλη την Ελλάδα, ο τουρισμός για φέτος έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του. Οι υψηλές προσδοκίες στις early booking κρατήσεις στις αρχές του έτους, όπως φάνηκε, δεν επιβεβαιώθηκαν, γεγονός που έφερε προβληματισμός και -σε πολλές περιπτώσεις- γκρίνια.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος μιλάει στο GRTimes.gr δίνοντας απαντήσεις για όλα όσα ταλανίζουν τον κλάδο και το ευαίσθητο αυτό προϊόν που ακούει στο όνομα «τουρισμός».
«Το 2023 είναι μια κανονική χρονιά, με τα θετικά και τα αρνητικά της σημεία. Ξεκίνησε με καλούς ρυθμούς Φεβρουάριο και Μάρτιο, σημείωσε κάμψη τον Μάιο σε ορισμένα νησιά και σε προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας και πλέον, δείχνει τη δυναμική της καθώς διανύουμε την υψηλή τουριστική περίοδο» δηλώνει ο κ. Τάσιος εξηγώντας πως από την εικόνα που έχουν για τις κρατήσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου φαίνεται πως θα πιάσουμε τα μεγέθη του 2019, παρά το γεγονός πως είναι μια χρονιά ολικής επαναφοράς των ανταγωνιστών μας, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ισπανία.
«Ειδικά για την Τουρκία, αυτή τη στιγμή έχει 30% με 40% χαμηλότερες τιμές κυρίως στις πολυτελείς υπηρεσίες και γι’ αυτό βλέπουμε μια κάμψη στα ελληνικά 5άστερα ξενοδοχεία» προσθέτει.
Περισσότερα εδώ
1
Σταδίου 24, 105 64, Αθήνα
Τηλ.: 210-3312535–6
Fax: 210-3230636
E- mail : info@hhf.gr